Feltöltve:

Spárgás muffin

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

olvasztott Rama Vajas Íz12.5 dekagramm
1 csapott mokkáskanál
liszt20 dekagramm
Dr. Oetker Sütőpor2 csapott mokkáskanál
tojás2 darab
fehérbors (fekete is jó)0.5 teáskanál
natúr joghurt vagy kefír140 gramm
tej1 dl
zsenge spárga - kb. 20 szál20 dekagramm
reszelt sajt a tetejére7 dekagramm

Desszertek: Spárgás muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A spárgák fehér részét vágjuk le, a zöld részekre öntsünk forró vizet, hogy ellepje, majd hagyjuk lefedve kb. 10 percig állni, hogy kicsit megpuhuljon.
Ezután vágjuk le 12 spárga szép végét - ez lesz a díszítés a sütemények tetején-, tegyük félre. A maradék spárgát vágjuk 1-2 cm-es darabokra.
Keverjük el jól a lisztet egy nagy tálban a sütőporral és a sóval.
A felolvasztott Rama Vajas Ízt keverjük össze egyenként a tojásokkal és a borssal, majd a liszttel, a joghurttal vagy kefirrel, a tejjel és a spárga darabokkal.
Kanalazzuk a tésztát papír kapszlival bélelt muffinformákba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a formák kétharmadáig érjen.
Szórjuk meg reszelt sajttal, és helyezzük a félretett spárgát a muffinok tetejére.

2

Süssük 175 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percig. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát.
12 muffin lesz belőle.
Frissen fogyasztva a legfinomabb.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem