Spárgás muffin
Hozzávalók
olvasztott Rama Vajas Íz | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
só | 1 csapott mokkáskanál | |
liszt | 20 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 2 csapott mokkáskanál | |
tojás | 2 darab | |
fehérbors (fekete is jó) | 0.5 teáskanál | |
natúr joghurt vagy kefír | 140 gramm | |
tej | 1 dl | |
zsenge spárga - kb. 20 szál | 20 dekagramm | |
reszelt sajt a tetejére | 7 dekagramm |
Desszertek: Spárgás muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A spárgák fehér részét vágjuk le, a zöld részekre öntsünk forró vizet, hogy ellepje, majd hagyjuk lefedve kb. 10 percig állni, hogy kicsit megpuhuljon.
Ezután vágjuk le 12 spárga szép végét - ez lesz a díszítés a sütemények tetején-, tegyük félre. A maradék spárgát vágjuk 1-2 cm-es darabokra.
Keverjük el jól a lisztet egy nagy tálban a sütőporral és a sóval.
A felolvasztott Rama Vajas Ízt keverjük össze egyenként a tojásokkal és a borssal, majd a liszttel, a joghurttal vagy kefirrel, a tejjel és a spárga darabokkal.
Kanalazzuk a tésztát papír kapszlival bélelt muffinformákba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a formák kétharmadáig érjen.
Szórjuk meg reszelt sajttal, és helyezzük a félretett spárgát a muffinok tetejére.
Süssük 175 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percig. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát.
12 muffin lesz belőle.
Frissen fogyasztva a legfinomabb.