Spárgás muffin
Spárgás muffin
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • olvasztott Rama Vajas Íz - 12.5 dekagramm
  • só - 1 csapott mokkáskanál
  • liszt - 20 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 2 csapott mokkáskanál
  • tojás - 2 darab
  • fehérbors (fekete is jó) - 0.5 teáskanál
  • natúr joghurt vagy kefír - 140 gramm
  • tej - 1 dl
  • zsenge spárga - kb. 20 szál - 20 dekagramm
  • reszelt sajt a tetejére - 7 dekagramm

Elkészítés:

  1. A spárgák fehér részét vágjuk le, a zöld részekre öntsünk forró vizet, hogy ellepje, majd hagyjuk lefedve kb. 10 percig állni, hogy kicsit megpuhuljon. Ezután vágjuk le 12 spárga szép végét - ez lesz a díszítés a sütemények tetején-, tegyük félre. A maradék spárgát vágjuk 1-2 cm-es darabokra. Keverjük el jól a lisztet egy nagy tálban a sütőporral és a sóval. A felolvasztott Rama Vajas Ízt keverjük össze egyenként a tojásokkal és a borssal, majd a liszttel, a joghurttal vagy kefirrel, a tejjel és a spárga darabokkal. Kanalazzuk a tésztát papír kapszlival bélelt muffinformákba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a formák kétharmadáig érjen. Szórjuk meg reszelt sajttal, és helyezzük a félretett spárgát a muffinok tetejére.
  2. Süssük 175 °C-ra előmelegített sütőben 18-20 percig. Mielőtt kivesszük, végezzünk tűpróbát. 12 muffin lesz belőle. Frissen fogyasztva a legfinomabb.