Sport-szelet torta
Hozzávalók
A krémhez
tej | 5 dl | |
---|---|---|
Rama margarin | 12 dekagramm | |
rum | 1 kevés | |
étcsokoládé | 0.5 tábla | |
cukor | 12 dekagramm | |
holland kakaópor | 2 evőkanál | |
étkezési keményítő | 2 evőkanál | |
csokoládés puding | 1 csomag |
A tetejére
piskótakorongok | 1 darab | |
---|---|---|
étolaj | 2 csapott mokkáskanál | |
Rama margarin | 5 dekagramm | |
csoki | 1 tábla |
A tésztához
liszt | 35 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 0.7 cl | |
Rama margarin | 5 dekagramm | |
tojás | 1 egész | |
só | 1 csipetnyi | |
porcukor | 15 dekagramm | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Desszertek: Sport-szelet torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A lisztet a kakaóporral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával összekeverem, majd hozzáadom a Rama margarint, tojást és nem egészen 1 dl tejet. Könnyen nyújtható tészta lesz belőle, amit 5 egyenlő részre osztottam. Egy közepes tortaformára nyújtottam ki a lapokat. A tortaformát Rama margarinnal kicsit megkentem, hogy ne ragadjon rá a tészta.180 fokos sütőben, 5-7 percig sütöttem, majd kihűtöttem és krémmel megkentem.
A tejet a cukorral és a csokival, valamint a rummal felteszem forrni. A pudingot kikeverem másfél dl tejjel, a kakaóporral és az étkezési keményítővel. Amikor a tej forr, hozzáadom a pudingos oldatot és besűrítem. Amikor már nem túl forró hozzákeverem a Rama margarint és a lapokat ezzel a krémmel megtöltöm.
A legfelső lapra gőz felett csokoládét olvasztok és a torta tetejét bevonom. Az oldalára piskótakorongokat tettem.