Sport-szelet torta
Sport-szelet torta
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • tej - 5 dl
    • Rama margarin - 12 dekagramm
    • rum - 1 kevés
    • étcsokoládé - 0.5 tábla
    • cukor - 12 dekagramm
    • holland kakaópor - 2 evőkanál
    • étkezési keményítő - 2 evőkanál
    • csokoládés puding - 1 csomag

    A tetejére

    • piskótakorongok - 1 darab
    • étolaj - 2 csapott mokkáskanál
    • Rama margarin - 5 dekagramm
    • csoki - 1 tábla

    A tésztához

    • liszt - 35 dekagramm
    • tej - 0.7 cl
    • Rama margarin - 5 dekagramm
    • tojás - 1 egész
    • só - 1 csipetnyi
    • porcukor - 15 dekagramm
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • szódabikarbóna - 1 csipetnyi
    • sütőpor - 0.5 csomag

    Elkészítés:

    1. A lisztet a kakaóporral, sóval, sütőporral, szódabikarbónával összekeverem, majd hozzáadom a Rama margarint, tojást és nem egészen 1 dl tejet. Könnyen nyújtható tészta lesz belőle, amit 5 egyenlő részre osztottam. Egy közepes tortaformára nyújtottam ki a lapokat. A tortaformát Rama margarinnal kicsit megkentem, hogy ne ragadjon rá a tészta.180 fokos sütőben, 5-7 percig sütöttem, majd kihűtöttem és krémmel megkentem.
    2. A tejet a cukorral és a csokival, valamint a rummal felteszem forrni. A pudingot kikeverem másfél dl tejjel, a kakaóporral és az étkezési keményítővel. Amikor a tej forr, hozzáadom a pudingos oldatot és besűrítem. Amikor már nem túl forró hozzákeverem a Rama margarint és a lapokat ezzel a krémmel megtöltöm.
    3. A legfelső lapra gőz felett csokoládét olvasztok és a torta tetejét bevonom. Az oldalára piskótakorongokat tettem.