Feltöltve:

Stíriai metélt

60
Könnyű
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

túró500 gramm
porcukor100 gramm
tojás4 darab
tejföl300 milliliter
Rama Vajas Íz125 gramm
liszt250 gramm
citrom reszelt héja1 darab

a nyújtáshoz és sütőforma kikenéshez

liszt 
Rama Vajas Íz 

A tálaláshoz

meggylekvár100 gramm

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 170 °
Edény, sütő formája jénai tál

Desszertek: Stíriai metélt a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Egy lábasban tegyünk fel vizet forralni. A túrót egy szűrőn nyomjuk át, adjuk hozzá a porcukor negyedét, 1 tojást és 1dl tejfölt. Ezután keverjük hozzá a masszánkhoz a Rama Vajas Ízt és a lisztet is. Gyúrjuk össze, majd lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztánkat. Vágjuk 5x2cm-es csíkokra, majd főzzük ki őket lobogó vízben. Ha feljön a víz tetejére, már jó, ekkor leszűrjük.

2

A sütőt melegítsük elő 170°C-ra. A maradék porcukrot, a 3 tojás sárgáját, a 2dl tejfölt és a citrom reszelt héját keverjük össze, majd tegyük félre.

3

A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Egy tálban keverjük össze a tejfölös alapot a kemény fehérjehabbal, majd forgassuk a masszába a lecsöpögtetett tésztát.

4

Egy jénai tálat kenjünk ki Rama Vajas Ízzel, öntsük a tálba a metéltet és a 170°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg. Meggylekvárral tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem