Stíriai metélt
Stíriai metélt
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • túró - 500 gramm
    • porcukor - 100 gramm
    • tojás - 4 darab
    • tejföl - 300 milliliter
    • Rama Vajas Íz - 125 gramm
    • liszt - 250 gramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab

    a nyújtáshoz és sütőforma kikenéshez

    • liszt - kevés
    • Rama Vajas Íz - kevés

    A tálaláshoz

    • meggylekvár - 100 gramm

    Elkészítés:

    1. Egy lábasban tegyünk fel vizet forralni. A túrót egy szűrőn nyomjuk át, adjuk hozzá a porcukor negyedét, 1 tojást és 1dl tejfölt. Ezután keverjük hozzá a masszánkhoz a Rama Vajas Ízt és a lisztet is. Gyúrjuk össze, majd lisztezett munkalapon nyújtsuk ki a tésztánkat. Vágjuk 5x2cm-es csíkokra, majd főzzük ki őket lobogó vízben. Ha feljön a víz tetejére, már jó, ekkor leszűrjük.
    2. A sütőt melegítsük elő 170°C-ra. A maradék porcukrot, a 3 tojás sárgáját, a 2dl tejfölt és a citrom reszelt héját keverjük össze, majd tegyük félre.
    3. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Egy tálban keverjük össze a tejfölös alapot a kemény fehérjehabbal, majd forgassuk a masszába a lecsöpögtetett tésztát.
    4. Egy jénai tálat kenjünk ki Rama Vajas Ízzel, öntsük a tálba a metéltet és a 170°C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük meg. Meggylekvárral tálaljuk.

    Sütéshez