Stollen muffin
Hozzávalók
Cukormázhoz
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
puha Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
citromlé | 1 pár csepp |
Tésztához
olvasztott Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tej | 1 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
kandírozott narancshéj | 10 dekagramm | |
durvára vágott pisztácia, vagy dió, mogyoró, mandula | 5 dekagramm | |
mazsola | 5 dekagramm | |
kezeletlen citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Stollen muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
Dolgozzuk össze a Rama Vajas Ízt a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadva a két tojást, keverjük habosra, ezután adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett a tejet. Végül a narancshéjat, a mazsolát és a pisztáciát.
Ezután a masszát kanalazzuk kis papírkosarakba (kb. a kosár háromnegyedéig érjen) majd helyezzük muffin formába. Használhatunk szilikon formát is, akkor nincs szükség a kapszlikra. Süssük 20-25 percig, mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
Kb. 12 darab muffin lesz belőle.
Cukormáz: a puha Rama Vajas Ízt, keverjük össze a porcukor felével, és a citromlével. Mártsuk bele a kihűlt muffinokat fejjel lefelé, majd nyomjuk bele a tetejüket a maradék porcukorba.