Feltöltve:

Stollen muffin

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 5

Hozzávalók

Cukormázhoz

porcukor20 dekagramm
puha Rama Vajas Íz10 dekagramm
citromlé1 pár csepp

Tésztához

olvasztott Rama Vajas Íz10 dekagramm
porcukor5 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojás2 darab
liszt15 dekagramm
sütőpor1 csomag
tej1 dl
1 csipetnyi
kandírozott narancshéj10 dekagramm
durvára vágott pisztácia, vagy dió, mogyoró, mandula5 dekagramm
mazsola5 dekagramm
kezeletlen citrom reszelt héja1 darab

Desszertek: Stollen muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.

2

Dolgozzuk össze a Rama Vajas Ízt a cukorral, és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadva a két tojást, keverjük habosra, ezután adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett a tejet. Végül a narancshéjat, a mazsolát és a pisztáciát.
Ezután a masszát kanalazzuk kis papírkosarakba (kb. a kosár háromnegyedéig érjen) majd helyezzük muffin formába. Használhatunk szilikon formát is, akkor nincs szükség a kapszlikra. Süssük 20-25 percig, mielőtt kivesszük, tűpróbával ellenőrizzük a tésztát.
Kb. 12 darab muffin lesz belőle.

3

Cukormáz: a puha Rama Vajas Ízt, keverjük össze a porcukor felével, és a citromlével. Mártsuk bele a kihűlt muffinokat fejjel lefelé, majd nyomjuk bele a tetejüket a maradék porcukorba.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem