Strandoló gumimacik
Hozzávalók
zselatin, vagy ennek megfelelő mennyiségű étkezési zselatin | 10 levél |
---|---|
őszibarack | 5 nagy |
citrom reszelt héja | 1 darab |
citromlé | 3 evőkanál |
tojásfehérje | 3 darab |
cukor | 15 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
tejszín | 4 dl |
készen vett kerek piskótatorta 3 lapba vágva | 1 darab |
narancsszörp | 1 dl |
kék szirup ételfestékkel színezve | 1 dl |
marcipánrúd (piros, sárga, zöld) | 3 darab |
gumimaci | 8 darab |
ostyarúd | 2 darab |
Desszertek: Strandoló gumimacik a sok
Elkészítés
Öt levél zselatint hideg vízbe áztatunk. Az őszibarackokat meghámozzuk, húsát összetörjük, leöntjük citromlével és hozzáadjuk a citromhéjat, majd miután összekevertük a kinyomkodott zselatinnal, a krémet a hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét csipet sóval és cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 2,5 dl tejszínből vert habot is és óvatosan beleforgatjuk a barackos krémet. Egy kapcsos tortagyűrűbe teszünk egy piskótalapot, meglocsoljuk a narancsszörp 1/3-val és rásimítjuk a krém egyharmadát. Ezután a második és a harmadik lap következik hasonlóképpen. Egy órára hideg helyre tesszük a tortát, hogy kissé megdermedjen. Ezután készülhet a strand a torta tetejére. A többi zselatint is beáztatjuk. A kék sziruppal és 3 dl vízzel felforraljuk, kihűtjük, majd a torta tetejére öntjük úgy, hogy egynegyednyi részen napozópartot hagyunk ki. Egy éjszakán át dermedni hagyjuk. Másnap a marcipánból labdát, úszógumit és matracot készítünk, majd kialakítjuk a pálmák lombkoronáját. Három macit derékban elvágva, úszógumival övezve állítunk a "vízbe", a többieket a matraccal fektetjük a hullámokra. Az ostyarudakból lesz a pálmák törzse. Napernyőnek fagyidísz ajánlott. A maradék tejszínből 10 dkg cukorral kemény habot verünk és bevonjuk vele a torta oldalát.