Sült banán amarettóval
Hozzávalók
Carte d'Or Creme Caramel jégkrém | 4 gombóc | |
---|---|---|
Ráma | 50 gramm | |
barna cukor | 50 gramm | |
méz | 50 gramm | |
amaretto likőr | 25 milliliter | |
banán meghámozva, 5 cm-es darabokra vágva | 4 darab |
Desszertek: Sült banán amarettóval a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).
Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett melegítsük össze a margarint, a barna cukrot és a mézet egy serpenyőben.
Fokozatosan öntsük a serpenyőbe az amaretto likőrt és keverjük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
Helyezzük a banánszeleteket egy laposabb tűzálló edénybe, majd öntsük rájuk a kész szószt. Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe és süssük 10 percig, vagy amíg a banánok meg nem puhulnak.
Osszuk el a sült banánokat 4 tányéron, majd kanalazzunk rájuk a meleg amarettós öntetből.
Tegyünk a tányérokra egy-egy nagy gombóc Carte d'Or Creme Caramel jégkrémet és azonnal tálaljuk.