Sült banán amarettóval
Sült banán amarettóval
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Carte d'Or Creme Caramel jégkrém - 4 gombóc
  • Ráma - 50 gramm
  • barna cukor - 50 gramm
  • méz - 50 gramm
  • amaretto likőr - 25 milliliter
  • banán meghámozva, 5 cm-es darabokra vágva - 4 darab

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 3-as fokozat).
  2. Alacsony lángon, folyamatos keverés mellett melegítsük össze a margarint, a barna cukrot és a mézet egy serpenyőben.
  3. Fokozatosan öntsük a serpenyőbe az amaretto likőrt és keverjük addig, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
  4. Helyezzük a banánszeleteket egy laposabb tűzálló edénybe, majd öntsük rájuk a kész szószt. Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe és süssük 10 percig, vagy amíg a banánok meg nem puhulnak.
  5. Osszuk el a sült banánokat 4 tányéron, majd kanalazzunk rájuk a meleg amarettós öntetből.
  6. Tegyünk a tányérokra egy-egy nagy gombóc Carte d'Or Creme Caramel jégkrémet és azonnal tálaljuk.