Sült csokoládé mousse
Hozzávalók
Carte d'Or Csokoládé jégkrém | 8 gombóc | |
---|---|---|
kukoricaliszt | 2 teáskanál | |
tej | 150 milliliter | |
étcsokoládé (legalább 70%-os) | 50 gramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tojásfehérje | 4 darab | |
finomra őrölt kristálycukor | 100 gramm | |
Ráma | 5 gramm | |
porcukor | 1 darab |
Desszertek: Sült csokoládé mousse a sok Szuflé recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 7-es fokozat).
Tegyük a kukoricalisztet egy kisebb tálkába, majd öntsünk hozzá két evőkanál tejet. Egy lábosban melegítsük fel a maradék tejet és olvasszuk fel benne a csokoládét. Ha felforrt a tej, tegyük hozzá a kukoricalisztes keveréket, majd forraljuk tovább 30 másodpercig folyamatos keverés mellett.
Elektromos habverővel verjük fel a 4 tojásfehérjét, közben fokozatosan adagoljuk a cukrot a habhoz.
Helyezzük a két tojássárgáját egy nagy tálba, majd öntsük hozzá a csokoládés tejes krémet, közben kézi habverővel folyamatosan kevergessük.
Óvatosan forgassuk a masszához a tojásfehérjéből vert hab 1/3-át, majd miután elkevertük, a maradék habot is adjuk a krémhez.
Alaposan kenjük ki margarinnal ki hat szufléformát, majd helyezzük őket egy tepsire.
Osszuk szét a csokoládés krém felét a formák aljában, majd helyezzünk mindegyikbe egy-egy gombóc Carte d'Or Csokoládé jégkrémet, végül kanalazzuk a maradék krémet a fagylalt tetejére.
A tepsit helyezzük 10 percre a sütőbe, majd az elkészült mousse-t kevés porcukorral meghintve még melegen tálaljuk.