Sült fagylalt bogyós gyümölcssalátával
Desszertek: Sült fagylalt bogyós gyümölcssalátával a sok Fagyi , Fagylalt recept közül.
Elkészítés
Helyezzünk 8 gombóc Carte d'Or Vanília jégkrémet egy sütőpapírral kibélelt tepsire és fagyasszuk a mélyhűtőben 10 percig.
Keverjük össze a zsemlemorzsát, a barna cukrot és a mandulaőrleményt egy nagy tálban.
Törjük fel a tojásokat egy másik tálba.
Mártsuk a fagyott jégkrémgolyókat először a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe, végül helyezzük vissza őket a tepsire és mélyhűtőben hűtsük további 10 percen keresztül.
Ismételjük meg a bundázást, tehát mártsuk a golyókat újra a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe.
Keverjük az epret, az áfonyát és a feketeribizlit egy nagyobb tálban, majd kanalazzunk kisebb adagokban a tálaláshoz kisebb tálkákba.
Melegítsük fel az olajat a fritőzben 180°C-ra, majd süssük ki a bundázott fagylaltgolyókat 30-40 másodperc alatt. A felesleges olajat konyhai papírtörlő segítségével itassuk le, majd helyezzük őket desszertes tányérra.
Tegyük a sült fagylaltgolyók mellé a gyümölcssalátát és azonnal tálaljuk.