Feltöltve:

Sült fagylalt bogyós gyümölcssalátával

access_alarm 25
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Carte d'Or Vanília jégkrém8 gombóc
zsemlemorzsa100 gramm
finomra őrölt barna cukor50 gramm
őrölt mandula50 gramm
tojás2 darab
olaj a sütéshez1 liter
eper felszeletelve4 darab
áfonya50 gramm
feketeribizli75 gramm

Desszertek: Sült fagylalt bogyós gyümölcssalátával a sok Fagyi , Fagylalt recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Helyezzünk 8 gombóc Carte d'Or Vanília jégkrémet egy sütőpapírral kibélelt tepsire és fagyasszuk a mélyhűtőben 10 percig.

2. lépés

Keverjük össze a zsemlemorzsát, a barna cukrot és a mandulaőrleményt egy nagy tálban.

3. lépés

Törjük fel a tojásokat egy másik tálba.

4. lépés

Mártsuk a fagyott jégkrémgolyókat először a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe, végül helyezzük vissza őket a tepsire és mélyhűtőben hűtsük további 10 percen keresztül.

5. lépés

Ismételjük meg a bundázást, tehát mártsuk a golyókat újra a tojásba, majd a zsemlemorzsás keverékbe.

6. lépés

Keverjük az epret, az áfonyát és a feketeribizlit egy nagyobb tálban, majd kanalazzunk kisebb adagokban a tálaláshoz kisebb tálkákba.

7. lépés

Melegítsük fel az olajat a fritőzben 180°C-ra, majd süssük ki a bundázott fagylaltgolyókat 30-40 másodperc alatt. A felesleges olajat konyhai papírtörlő segítségével itassuk le, majd helyezzük őket desszertes tányérra.

8. lépés

Tegyük a sült fagylaltgolyók mellé a gyümölcssalátát és azonnal tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek