Sült madártej
Hozzávalók
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 30 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
liszt | 10 evőkanál | |
vaníliás cukor | 4 csomag | |
tej | 1 liter | |
Rama a tepsi kikenéséhez | 2 dekagramm |
Desszertek: Sült madártej a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
1
A tojások fehérjét felverjük kemény habbá. A sárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral és a Ramával habosra keverjük, majd hozzáadjuk felváltva a lisztet és a tejet. Végül belekeverjük a tojások felvert habját.
2
A masszát beleöntjük a Ramával kikent tepsibe, hideg sütőbe tesszük és ekkor nagy fokozatra kapcsolva 15-20 percig, majd tartalékra véve még 60 percig sütjük.
3
A sütőt közben nem szabad kinyitni. Sütés után hagyjuk kihűlni, úgy szeleteljük, majd még hűtőben is jól lehűtjük.
4
Porcukorral díszíthetjük.