Sült túrógombóc
Hozzávalók
A gombóchoz
túró | 50 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
zsömle | 3 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
mazsola | 6 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tej | 1 darab |
Az öntethez
tejföl | 3 dl | |
---|---|---|
cukor | 3 evőkanál | |
tojás | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
A tetejére
zsemlemorzsa | 1 darab | |
---|---|---|
cukor | 1 darab | |
Ráma | 1 darab |
Desszertek: Sült túrógombóc a sok Gombóc recept közül.
Elkészítés
1
Másfél zsömlét annyi tejbe áztatunk, amennyit felszív, a többiből morzsát készítünk. Az áztatott zsömlét kicsavarjuk és a többi hozzávalóval összekeverjük.
2
Egy jénait jól kikenünk Ramával, majd nagy gombócokat készítünk a masszából, amiket a tálba helyezünk.
3
Az öntethez valókat összekeverjük és a gombócokra kanalazzuk úgy, hogy mindegyikre jusson. Előmelegített, 200 fokos sütőben megsütjük.
4
Közben egy serpenyőben összepirítjuk a morzsához valókat. A cukor kissé karamellizálódik, így a morzsa édes és ropogós lesz. Ezt rászórjuk a megsült gombócok tetejére.
5
A kihűlt maradék sem keményedik meg, finom puha marad, a megsült tojásos tejföl pedig krémes.