Sült vaníliás desszert
Desszertek: Sült vaníliás desszert a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
Tegyük a vaníliafagylaltot egy kb. 1 literes pudingos tálba, simítsuk le a tetejét, majd fagyasszuk a mélyhűtőben legalább két órán keresztül.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 6-os fokozat).
Elektromos habverővel verjük kemény habbá a tojásfehérjéket, majd fokozatosan keverjük hozzá a cukrot és a kukoricalisztet ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
Borítsuk ki a Carte d'Or Vaníliás jégkrémet a formából egy sütésálló edényre (egy pillanatra mártsuk meleg vízbe, ha szükséges).
Vékony rétegben simítsuk a tojáshabos krémet a Carte d'Or Vaníliás jégkrémre, majd egy villa segítségével rajzoljunk kis hullámokat a habrétegre. Gyorsan dolgozzunk, hogy a fagylalt ne olvadjon meg.
Tegyük a tálat az előmelegített sütőbe és süssük a fagylalttortát 5 percig. Ha elkészült, vegyük ki az edényt a sütőből, majd egy konyhai lángszóró segítségével barnítsuk meg a habot.
A tortát vágjuk szeletekre, díszítsük ribizli szemekkel, majd azonnal tálaljuk.