Sűrített tejszelet
30
Könnyű
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
A tetejére
tortazselé | 1 darab |
---|
A tésztához
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 4 evőkanál | |
olaj | 1 dl | |
liszt | 2 evőkanál | |
búzadara | 2 evőkanál | |
tej | 40 milliliter | |
sütőpor | 1 csomag | |
só | 1 kevés |
A krémhez
habtejszín | 3 dl | |
---|---|---|
csomag zselatinpor | 1 kis | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tej | 1 dl | |
sűrített tej | 2 tubus |
Desszertek: Sűrített tejszelet a sok
Elkészítés
1
A tésztához valókat összekeverjük, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. (Kb. 20 perc közepesen meleg sütőben.) Kihűtjük és kettévágjuk.
2
A zselatint 3 evőkanál vízben áztatjuk, majd hozzácsurgatjuk a sűrített és a sima tejet, és összemelegítjük.
3
A tejszínt habbá verjük, és a krémhez forgatjuk. Félig hagyjuk kihűlni, majd az alsó lapra kenjük. Rátesszük a tetejét, és hidegre hűtjük. Elkészítjük a tortazselét, és a sütire öntjük, majd jól lehűtjük.