Sűrített tejszelet
Sűrített tejszelet
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • tortazselé - 1 darab

    A tésztához

    • tojás - 4 darab
    • cukor - 4 evőkanál
    • olaj - 1 dl
    • liszt - 2 evőkanál
    • búzadara - 2 evőkanál
    • tej - 40 milliliter
    • sütőpor - 1 csomag
    • só - 1 kevés

    A krémhez

    • habtejszín - 3 dl
    • csomag zselatinpor - 1 kis
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • tej - 1 dl
    • sűrített tej - 2 tubus

    Elkészítés:

    1. A tésztához valókat összekeverjük, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük. (Kb. 20 perc közepesen meleg sütőben.) Kihűtjük és kettévágjuk.
    2. A zselatint 3 evőkanál vízben áztatjuk, majd hozzácsurgatjuk a sűrített és a sima tejet, és összemelegítjük.
    3. A tejszínt habbá verjük, és a krémhez forgatjuk. Félig hagyjuk kihűlni, majd az alsó lapra kenjük. Rátesszük a tetejét, és hidegre hűtjük. Elkészítjük a tortazselét, és a sütire öntjük, majd jól lehűtjük.