Sütés nélküli túrótorta madártej jégkrémmel
Sütés nélküli túrótorta madártej jégkrémmel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez:

    • túró - 50 dekagramm
    • lime vagy citrom - 1 darab
    • vanillin cukor - 2 csomag
    • porcukor - 2 evőkanál
    • tejszín - 2 dl
    • Express zselatin fix - 2 csomag

    A díszítéshez:

    • Carte d'Or Madártej jégkrém - 8 gombóc

    a kekszes alaphoz

    • darált keksz - 20 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 7 dekagramm
    • vanillin cukor - 1 csomag
    • tej - 3 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A darált kekszet keverjük el az olvasztott Rama margarinnal, szükség szerint 2-3 evőkanál tejet hozzáadva, és nyomkodjuk bele egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába.
    2. Utána keverjük össze a lime levét a lime reszelt héjával, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
    3. Az áttört túróhoz keverjük hozzá a lime-os cukrot, majd lassanként dolgozzuk bele az Express zselatin fixet. Lazítsuk a keveréket a habbá vert tejszínnel, majd simítsuk a tortaformába. Ízlés szerint tehetünk rá gyümölcskocsonyát is.
    4. A tortaformát tegyük a hűtőbe, majd 2-3 órás dermesztés után tálaljuk, szeletenként egy-egy gombóc Carte d'Or Madártej jégkrémmel.