Sütőtökös puffancs - laktózmentes recept
Hozzávalók
a tésztához (kb. 35db)
Liszt | 320 gramm | |
---|---|---|
Dr. Oetker Sütőpor | 8 gramm | |
Só | 1 csipetnyi | |
őrölt gyömbér | 1 teáskanál | |
Fahéj | 1 teáskanál | |
őrölt szerecsendió | 0.25 teáskanál | |
Rama Laktózmentes sütőmargarin | 115 gramm | |
barna cukor | 200 gramm | |
sütőtökpüré | 240 gramm | |
tojás (M-es méretű) | 2 darab |
A hempergetéshez
porcukor | 150 gramm |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 20 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 175 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt sütőlemez |
Alternatív étrend
Desszertek: Sütőtökös puffancs - laktózmentes recept a sok Puffancs recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
Egy nagyobb tálban szitáljuk össze a lisztet, sütőport, sót és fűszereket.
Egy másik tálban konyhai robotgéppel habosítsuk ki a Laktózmentes Rama sütőmargarint és barna cukrot, majd keverjük bele egyenként a tojásokat is. Keverjük bele a sütőtökpürét is.
Forgassuk bele a lisztes keveréket is.
Ezután tegyük a masszát fagyasztóba kb 10 percre, amíg kissé megszilárdul és formázható lesz.
Egy kisebb tálban készítsük elő a porcukrot a hempergetéshez.
A lehűtött puffancs masszából kb. 5cm-es golyókat formázzunk, ezeket forgassuk meg a porcukorban, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután újra egyesével forgassuk meg a puffancsokat a porcukorban.
Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, majd rácsra téve hűtsük ki teljesen.
TIPP:
A sütőtökpürét mi magunk is elkészíthetjük. Ehhez a sütőtököt vágjuk félbe, majd nagyobb darabokba. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük kb 25 percig, amíg megpuhul. Kaparjuk ki a húsát, és turmixoljuk le.