Sütőtökös puffancs - laktózmentes recept
Sütőtökös puffancs - laktózmentes recept
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person10 fő

Hozzávalók:

    a tésztához (kb. 35db)

    • Liszt - 320 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 8 gramm
    • Só - 1 csipetnyi
    • őrölt gyömbér - 1 teáskanál
    • Fahéj - 1 teáskanál
    • őrölt szerecsendió - 0.25 teáskanál
    • Rama Laktózmentes sütőmargarin - 115 gramm
    • barna cukor - 200 gramm
    • sütőtökpüré - 240 gramm
    • tojás (M-es méretű) - 2 darab

    A hempergetéshez

    • porcukor - 150 gramm

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra, a tepsit béleljük ki sütőpapírral.
    2. Egy nagyobb tálban szitáljuk össze a lisztet, sütőport, sót és fűszereket.Egy másik tálban konyhai robotgéppel habosítsuk ki a Laktózmentes Rama sütőmargarint és barna cukrot, majd keverjük bele egyenként a tojásokat is. Keverjük bele a sütőtökpürét is. Forgassuk bele a lisztes keveréket is. Ezután tegyük a masszát fagyasztóba kb 10 percre, amíg kissé megszilárdul és formázható lesz.
    3. Egy kisebb tálban készítsük elő a porcukrot a hempergetéshez.A lehűtött puffancs masszából kb. 5cm-es golyókat formázzunk, ezeket forgassuk meg a porcukorban, majd helyezzük a sütőpapírral bélelt tepsire. Ezután újra egyesével forgassuk meg a puffancsokat a porcukorban.Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig, majd rácsra téve hűtsük ki teljesen.
    4. TIPP: A sütőtökpürét mi magunk is elkészíthetjük. Ehhez a sütőtököt vágjuk félbe, majd nagyobb darabokba. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük kb 25 percig, amíg megpuhul. Kaparjuk ki a húsát, és turmixoljuk le.

    Sütéshez