Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta
Sütőtökös túrókrémmel töltött bukta
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 7 dekagramm
  • cukor - 6 evőkanál
  • tej - 2 dl
  • liszt - 50 dekagramm
  • fahéj - 1 teáskanál
  • méz - 1 evőkanál
  • só - 1 csipetnyi
  • tojás sárgája - 1 darab
  • áttört tehéntúró - 25 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • sütőtökpüré - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben egy evőkanál cukorral. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beletesszük a tojás sárgáját és az olvasztott Rama margarint.
  2. Alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény falától válik el a tészta, hanem a kezünktől is.
  3. Meleg helyen egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. A túrót egy villával alaposan áttörjük, majd hozzákeverjük a sütőben megsütött sütőtököt, aminek a héját előzőleg eltávolítottuk.
  5. Beleszórjuk a fahéjat, a vaníliás cukrot és belecsorgatjuk a mézet, majd alaposan átforgatjuk.
  6. A megkelt tésztát enyhén lisztes felületre borítjuk és téglalap alakúra, kb. fél cm vastagra elnyújtjuk.
  7. Négy egyenlő széles csíkra vágjuk, a csíkokból pedig téglalap alakú darabokat.
  8. A túrókrémet egyenlően halmozzuk a tésztalapokra.
  9. A téglalap egyik hosszabbik oldalát a töltelékre hajtjuk, majd az ujjunkkal kissé megnyomkodjuk a szélét.
  10. A hajtás részt oldalra fordítjuk és a két végét benyomkodjuk.
  11. Margarinnal kikent és kilisztezett tepsibe rakjuk a buktákat egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Olvasztott margarinnal lekenjük és még 45 percet kelesztjük.
  12. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük. Amint kivettük a sütőből, lekenjük tejjel és 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.