Sütőtöktorta
Sütőtöktorta
  • timer180 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 4 pohár
  • liszt - 5 evőkanál
  • tojás - 3 darab
  • olaj - 2 evőkanál
  • ecet - 1 evőkanál
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • babapiskóta - 1 darab
  • sült tök (kb) - 1 kilogramm
  • mascarpone - 500 gramm
  • méz - 1 darab
  • mézeskalács fűszerkeverék - 1 kevés
  • étcsokoládé - 1 darab
  • habtejszín - 5 dl
  • habfixáló - 2 csomag
  • zselatinfix - 2 csomag

Elkészítés:

  1. A cukor, liszt, tojás, olaj, ecet, sütőpor keverékből megsütjük a torta alapját. Nagyon gyorsan készen van, Kb. 15 perc alatt 180 fokon sütjük.
  2. Az előzetesen megsütött tököt kikaparjuk a héjából. A tökpürét összekeverjük a mascarponéval, a zselatinfixszel és ízlés szerint fűszerezzük a mézeskalács keverékkel, majd édesítjük mézzel. Végül óvatosan belekeverjük a habbá vert tejszínt.
  3. Kapcsos tortaformába helyezzük az alapnak sütött lapot, körbe levágunk belőle egy kb. 1 cm-es csíkot. A levágott tészta helyett körben kirakjuk a formát babapiskótával. Belerakjuk a krém felét. Erre jön egy réteg babapiskóta, majd a maradék töltelék.
  4. A torta tetejét étcsokoládé forgáccsal díszítjük. Hűtőben állni hagyjuk néhány órát. A teljes dermedés után én szalaggal körbekötöttem.