Szalagos fánk
Hozzávalók
tojássárgája | 2 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
olaj | 10 dl | |
tej | 5 dl | |
liszt | 50 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
porcukor | 5 dekagramm | |
élesztő | 3 dekagramm |
Desszertek: Szalagos fánk a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
1
Kovászt készítünk 3 dl langyos tejjel, az élesztővel, egy kanál porcukorral, 3 kanál liszttel. A többi porcukrot elkeverjük a tojássárgájákkal, az érett kovászhoz adjuk, ezután hozzákeverjük az olvasztott margarint is.
2
Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót és annyi langyos tejet,hogy lágy, kalácsszerű tésztát kapjunk. 20 percig dagasztjuk kézzel vagy géppel.Letakarjuk és kb. 1 óráig kelesztjük.
3
Lisztezett deszkán kiszaggatjuk és még fél órát kelesztjük. A fánkot közepes lángon sütjük, ne süssük túl forró olajban, mert akkor hamar megég és a közepe nyers maradhat. Ha kész, megszórjuk porcukorral.