Feltöltve:

Szalagos fánk

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

finomliszt50 dekagramm
tej3 dl
cukor2 evőkanál
élesztő3 dekagramm
tojássárgája2 darab
napraforgó olaj4 evőkanál
1 csipetnyi
napraforgó olaj a sütéshez5 dl

Desszertek: Szalagos fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1

A meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2

A liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a csipetnyi sót, majd a felfuttatott élesztővel simára dagasztjuk. Ha nagyon ragad tehetünk egy kis lisztet a kezünkre és lisztes kézzel még egy kicsit dagasztunk rajta.

3

Én dagasztás után kelesztő tálba tettem, így elég hamar megkelt, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle, a közepüket benyomjuk, és bő, nem túl forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

4

Ízlés szerint lekvárral, porcukorral tálaljuk. Kb. 20 db lesz belőle.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem