Feltöltve:

Szalagos fánk

access_alarm 30
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

finomliszt50 dekagramm
tej3 dl
cukor2 evőkanál
élesztő3 dekagramm
tojássárgája2 darab
napraforgó olaj4 evőkanál
1 csipetnyi
napraforgó olaj a sütéshez5 dl

Desszertek: Szalagos fánk a sok Fánk recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

2. lépés

A liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a csipetnyi sót, majd a felfuttatott élesztővel simára dagasztjuk. Ha nagyon ragad tehetünk egy kis lisztet a kezünkre és lisztes kézzel még egy kicsit dagasztunk rajta.

3. lépés

Én dagasztás után kelesztő tálba tettem, így elég hamar megkelt, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle, a közepüket benyomjuk, és bő, nem túl forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

4. lépés

Ízlés szerint lekvárral, porcukorral tálaljuk. Kb. 20 db lesz belőle.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem