Szalagos fánk
Szalagos fánk
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • finomliszt - 50 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • cukor - 2 evőkanál
  • élesztő - 3 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • napraforgó olaj - 4 evőkanál
  • só - 1 csipetnyi
  • napraforgó olaj a sütéshez - 5 dl

Elkészítés:

  1. A meglangyosított cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a csipetnyi sót, majd a felfuttatott élesztővel simára dagasztjuk. Ha nagyon ragad tehetünk egy kis lisztet a kezünkre és lisztes kézzel még egy kicsit dagasztunk rajta.
  3. Én dagasztás után kelesztő tálba tettem, így elég hamar megkelt, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és korongokat szaggatunk belőle, a közepüket benyomjuk, és bő, nem túl forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  4. Ízlés szerint lekvárral, porcukorral tálaljuk. Kb. 20 db lesz belőle.