Szalakális szelet
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
zsír | 15 dekagramm | |
cukor | 5 dekagramm | |
szalakáli | 2 dekagramm | |
tej | 1.5 dl |
A krémhez
tej | 1 liter | |
---|---|---|
cukor | 35 dekagramm | |
kakaó | 5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
liszt | 4 púpos evőkanál | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
Rama margarin | 20 dekagramm |
Desszertek: Szalakális szelet a sok
Elkészítés
1
Fél kg lisztet, 2 egész tojást, 15 dkg zsírt és 5 dkg cukrot 2 dkg szalakálival feloldott tejjel összeállítunk. Könnyen nyújtható tésztát kapunk. 4 cipót készítünk belőle, és lapokra nyújtva tepsi hátán kisütjük, majd deszkára csúsztatjuk.
2
A krémhez összekavarjuk a tejet, a cukrot, a kakaót, a vaníliás cukrot, a lisztet és a pudingport, majd sűrűre főzzük. Ha a krém teljesen kihűlt, hozzákeverjük a Rama margarint. Fontos, hogy kihűljön, mert különben összekapja a margarint és folyni fog a krém! A krémmel megtöltjük a lapokat, és hagyjuk, hogy a krém megpuhítsa a tésztát. A tetejét porcukorral vagy tortabevonóval díszíthetjük.