Feltöltve:

Szalalkális habos krémes

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

vaníliás cukor1 csomag
babapiskóta (15 db)20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
tej3 dl
finomliszt6 csapott evőkanál
tojássárgája3 darab

A mázhoz

rumaroma1 teáskanál
porcukor20 dekagramm
tojásfehérje3 darab

Az alsó lap megkenéséhez

meggylekvár, vagy rumos tej2 evőkanál

A babapiskóták locsolásához

tej1 dl
rum1 evőkanál

A tésztához

finomliszt20 dekagramm
tej1 kevés
szalalkáli1 teáskanál
kakaópor2 evőkanál
tojás1 darab
Ráma3 dekagramm
porcukor8 dekagramm

Desszertek: Szalalkális habos krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. és két cipót formálunk belőle. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd Ramával kikent tepsi hátán megsütjük.

2

A krémhez a tejből, a cukrokból, a lisztből és a tojássárgákból sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. A Ramát kihabosítjuk és a kihűlt, főzött krémmel jó habosra kikeverjük.

3

A sütemény összeállítása: az alsó lapot vékonyan megkenjük lekvárral és kirakjuk a babapiskótával. A babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük a rumos tejjel. A krémet ráöntjük, majd elsimítjuk és befedjük a másik lappal.

4

A máz hozzávalóit gőz felett felverjük és a süti tetejére kenjük. Egy késsel kissé megcirókáljuk a tetejét. Nagyon finom, régi recept, próbáljátok ki.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem