Szalalkális habos krémes
Hozzávalók
A töltelékhez
vaníliás cukor | 1 csomag | |
---|---|---|
babapiskóta (15 db) | 20 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
finomliszt | 6 csapott evőkanál | |
tojássárgája | 3 darab |
A mázhoz
rumaroma | 1 teáskanál | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
tojásfehérje | 3 darab |
Az alsó lap megkenéséhez
meggylekvár, vagy rumos tej | 2 evőkanál |
---|
A babapiskóták locsolásához
tej | 1 dl | |
---|---|---|
rum | 1 evőkanál |
A tésztához
finomliszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 1 kevés | |
szalalkáli | 1 teáskanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
tojás | 1 darab | |
Ráma | 3 dekagramm | |
porcukor | 8 dekagramm |
Desszertek: Szalalkális habos krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. és két cipót formálunk belőle. Tepsi nagyságúra kinyújtjuk, majd Ramával kikent tepsi hátán megsütjük.
A krémhez a tejből, a cukrokból, a lisztből és a tojássárgákból sűrű pépet főzünk, majd kihűtjük. A Ramát kihabosítjuk és a kihűlt, főzött krémmel jó habosra kikeverjük.
A sütemény összeállítása: az alsó lapot vékonyan megkenjük lekvárral és kirakjuk a babapiskótával. A babapiskótákat egy kenőtollal lekenjük a rumos tejjel. A krémet ráöntjük, majd elsimítjuk és befedjük a másik lappal.
A máz hozzávalóit gőz felett felverjük és a süti tetejére kenjük. Egy késsel kissé megcirókáljuk a tetejét. Nagyon finom, régi recept, próbáljátok ki.