Feltöltve:

Szalalkális krémes

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt70 dekagramm
tojás2 darab
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
porcukor10 dekagramm
szalalkáli5 dekagramm
tej3 evőkanál
tejföl2 evőkanál
citromlé1 pár csepp

A krémhez

tej1.5 liter
vaníliás pudingpor4 csomag
porcukor20 dekagramm
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Szalalkális krémes a sok Sütemények , Krémes recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a szalalkálit kevés cukorral és pár csepp citromlével kipezsegtetjük a tejben. A tészta hozzávalóit a szalalkális tejjel tésztává gyúrjuk. Három lapot nyújtunk belőle. Zsírozott tepsiben egyenként megsütjük a lapokat. Sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy ne legyen hólyagos.

2

A krémhez a pudingokat a tejjel sűrűre főzzük, időnként kavargatva kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük.

3

A krémmel megtöltjük a lapokat, majd egy éjszakára pihenni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem