Szalalkális krémes
Szalalkális krémes
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • liszt - 70 dekagramm
    • tojás - 2 darab
    • Rama Vajas Íz - 20 púpos kávéskanál
    • porcukor - 10 dekagramm
    • szalalkáli - 5 dekagramm
    • tej - 3 evőkanál
    • tejföl - 2 evőkanál
    • citromlé - 1 pár csepp

    A krémhez

    • tej - 1.5 liter
    • vaníliás pudingpor - 4 csomag
    • porcukor - 20 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 20 púpos kávéskanál
    • vaníliás cukor - 2 csomag

    Elkészítés:

    1. A tésztához a szalalkálit kevés cukorral és pár csepp citromlével kipezsegtetjük a tejben. A tészta hozzávalóit a szalalkális tejjel tésztává gyúrjuk. Három lapot nyújtunk belőle. Zsírozott tepsiben egyenként megsütjük a lapokat. Sütés előtt villával megszurkáljuk, hogy ne legyen hólyagos.
    2. A krémhez a pudingokat a tejjel sűrűre főzzük, időnként kavargatva kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal krémesre keverjük.
    3. A krémmel megtöltjük a lapokat, majd egy éjszakára pihenni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon. Porcukorral meghintve tálaljuk.