Szalmabála
Hozzávalók
krem
étcsokoládés pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 6 dl | |
Ráma | 15 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm |
Tészta
8 tojásos piskótalap | 1 darab |
---|
Hempergetés
darált dió (kb) | 30 dekagramm |
---|
Desszertek: Szalmabála a sok
Elkészítés
1
Nyolc tojásból a szokásos módon sárga piskótát sütünk gáztepsiben és hagyjuk teljesen kihűlni.
2
A pudingokat a szokásos módon készre főzzük és teljesen kihűtjük. Miután kihűlt, habosra keverjük a porcukorral és a Ramával.
3
A tésztát középen kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd az így kapott kis hengereket minden oldalukon bevonjuk krémmel és meghempergetjük a darált dióban.