Szalmabála
Szalmabála
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • étcsokoládés pudingpor - 2 csomag
    • tej - 6 dl
    • Ráma - 15 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm

    Tészta

    • 8 tojásos piskótalap - 1 darab

    Hempergetés

    • darált dió (kb) - 30 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Nyolc tojásból a szokásos módon sárga piskótát sütünk gáztepsiben és hagyjuk teljesen kihűlni.
    2. A pudingokat a szokásos módon készre főzzük és teljesen kihűtjük. Miután kihűlt, habosra keverjük a porcukorral és a Ramával.
    3. A tésztát középen kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. Kisebb pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, majd az így kapott kis hengereket minden oldalukon bevonjuk krémmel és meghempergetjük a darált dióban.