Százszorszép sütemény
Hozzávalók
A díszítéshez
marcipánmassza | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
ételszínezékek | 1 darab |
A tésztához
liszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Rama margarin | 20 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sárgabaracklekvár | 1 darab |
A bevonáshoz
porcukor | 1 darab | |
---|---|---|
víz | 1 darab |
Desszertek: Százszorszép sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrom, vékonyra kinyújtom, és sima szaggatóval kiszúrom. Sütőpapíros sütőlapra teszem, és 180 fokon készre sütöm.
2
Egyet-egyet sárgabaracklekvárral összeragasztok. A porcukort a vízzel kikeverem. (Ne legyen nagyon híg, mert nem marad meg a tésztán.)
Egy kicsit sűrű masszát kapok. Egyenként belemártom a megtöltött süteményeket.
3
Amikor megszáradt, a marcipánból virágokat készítettem. Mindegyiknek az alját lekvárral lekentem, hogy megragadjon a fondanton.