Százszorszép sütemény
Százszorszép sütemény
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A díszítéshez

    • marcipánmassza - 0.5 kilogramm
    • ételszínezékek - 1 darab

    A tésztához

    • liszt - 30 dekagramm
    • Rama margarin - 20 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • sárgabaracklekvár - 1 darab

    A bevonáshoz

    • porcukor - 1 darab
    • víz - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, vékonyra kinyújtom, és sima szaggatóval kiszúrom. Sütőpapíros sütőlapra teszem, és 180 fokon készre sütöm.
    2. Egyet-egyet sárgabaracklekvárral összeragasztok. A porcukort a vízzel kikeverem. (Ne legyen nagyon híg, mert nem marad meg a tésztán.) Egy kicsit sűrű masszát kapok. Egyenként belemártom a megtöltött süteményeket.
    3. Amikor megszáradt, a marcipánból virágokat készítettem. Mindegyiknek az alját lekvárral lekentem, hogy megragadjon a fondanton.