Feltöltve:

Szedres rizskocka

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás2 darab
cukor4 dekagramm
liszt4 dekagramm

A krémhez

tej1 liter
rizs30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín6 dl
cukor8 dekagramm
zselatin3 evőkanál
szeder10 dekagramm
szeder, vagy málnalé2 dl
1 csipetnyi

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojások sárgáját habosra verem a cukor egyharmad részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre felverem, majd óvatosan összedolgozom a liszttel, és a cukros tojássárgával. A tésztát Ramával kikent, kilisztezett 20x30 cm-es tepsibe terítem, megsütöm, és a tepsiben hagyom kihűlni. A tejben a cukorral, a vaníliás cukorral, meg egy pici sóval puhára főzöm a rizst. Elkeverek benne két evőkanál feloldott zselatint, majd langyosra hűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, és óvatosan a tejberizshez keverem. A rizses krémet egyenletesen elterítem a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe teszem, hogy kissé megdermedjen. Közben a gyümölcslét felmelegítem, és feloldok benne egy jó evőkanál zselatint. A rizses krém tetejét kirakom szederrel, bevonom a gyümölcszselével, és további két órára visszateszem a hűtőbe.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 50"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 35"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem