A tésztához a lisztet a sütőmargarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Meglisztezett gyúrólapon kb. 24x30 centis, (közepes tepsi nagyságú) téglalappá nyújtjuk. Margarinnal kikent, liszttel behintett tepsibe fektetjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C), kb. 10 perc alatt elősütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd a baracklekvár felével megkenjük. Közben elkészítjük a diós tésztát. Ehhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd a darált diót beleforgatjuk. A tésztánál megmaradt tojásfehérjét a többihez adjuk, kemény habbá verjük, (2 csepp ételecetet is csempészhetünk bele, ettől még keményebb lesz), majd óvatosan a diós masszába forgatjuk. A lekvárral megkent, elősütött tésztalapra kenjük, és a sütőbe visszatolva további 15-20 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. Ezután hosszában kettévágjuk. Az egyik felét megfordítjuk úgy, hogy a tészta legyen felül, amit a maradék lekvárral megkenünk. Végül a tészta másik felét ráemeljük úgy, hogy az omlós, (linzer) tészta legyen alul. Így két lekvárral megkent linzer lap lesz a sütemény közepén, amit alul és felül a diós piskóta fog közre. Tálaláskor porcukorral meghintjük, és csinos kockákra vágva kínáljuk.