Szemüveges tészta
Hozzávalók
finomliszt | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 10 dekagramm | |
élesztő | 1 dekagramm | |
cukor | 1 teáskanál | |
tej | 1 kevés | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
tojássárgája | 3 darab |
A töltelékhez
tojásfehérje keményre vert habja | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 15 dekagramm | |
darált dió , de lehet kókuszreszelék, mák vagy mogyoró is | 15 dekagramm |
A tészta lekenéséhez
baracklekvár | 1 darab |
---|
Desszertek: Szemüveges tészta a sok
Elkészítés
1
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a Ramával, a tojássárgával, a reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk. Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kikenünk Ramával. A tésztacipókat egyenként tepsi nagyságúra kisodorjuk és lekvárral megkenjük. A tésztát minkét oldalról felhajtjuk a tészta közepe felé, kb 8 cm-t szabadon hagyva a tölteléknek. A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük és a darált diót fakanállal könnyedén hozzákeverjük. A szabadon maradt rész betöltjük és előmelegített sütőben megsütjük.