Feltöltve:

Szentgyörgyhegyi palacsinta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tej1 dl
szódavíz0.5 dl
cukor1 teáskanál
1 darab
olaj1 evőkanál
tojás1 darab
liszt5 dekagramm

A tetejére

Rama a tál kikenéséhez1 kevés
Ráma3 dekagramm
tojás1 darab
mazsola2 dekagramm
rum2 cl
vaníliás cukor1 csomag
tejszín1 dl
rizling1 dl
baracklekvár2 evőkanál

A palacsintákba

porcukor6 dekagramm
darált mandula4 dekagramm

Desszertek: Szentgyörgyhegyi palacsinta a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

A palacsintához a lisztet a tojással, a tejjel, a szódavízzel, a cukorral és egy csipetnyi sóval simára keverjük. Akkor jó, ha tejszínnél kissé sűrűbb, ha kell, egy kevés tejjel vagy szódavízzel hígítjuk. A tésztát néhány percig állni hagyjuk, majd 4 palacsintát sütünk belőle.

2

A palacsintákat a porcukor felével összekevert darált mandulával meghintjük, lazán feltekerjük, három részre vágjuk, majd egy Ramával kikent kisebb tűzálló tálban szorosan egymás mellé állítjuk úgy, hogy teljesen befedjék az alját.

3

Ezután a Ramát a tojások sárgájával és a maradék cukorral habosra keverjük. A rumba áztatott mazsolát, a vaníliás cukrot, a tejszínt és a rizlinget hozzáadjuk. Forróvíz-fürdőbe téve, habverővel állandóan keverve besűrítjük, ügyelve, hogy ne melegedjen túl, mert akkor a tojássárgája kicsapódik.

4

A krémet a palacsintákra kenjük, és közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg meg nem köt. Ekkor a sütőből kiemeljük, a porcukorral és a baracklekvárral kemény habbá vert tojásfehérjét egyenletesen rásimítjuk, és a sütőbe visszatolva egy kissé megpirítjuk. Kockákra vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások