Feltöltve:

Szerencsés malacpofák

80
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

apróra darabolva fehér csokoládé

A sütéshez és a díszítéshez

mazsola10 dekagramm
tojássárgája1 darab
tej0.5 dl

A tésztához

élesztő3 dekagramm
tej3.5 dl
kristálycukor15 dekagramm
finomliszt75 dekagramm
tojás3 darab
Rama sütőmargarin15 dekagramm

Desszertek: Szerencsés malacpofák a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet tálba szórjuk, öklünkkel kis mélyedést nyomunk a közepébe. Ebbe töltjük a langyos, enyhén cukros, tejben felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejet, a többi cukrot, az olvasztott margarint, és a 3 tojást. Addig gyúrjuk a masszát, amíg könnyű, kelt tészta lesz belőle, amit lisztezett gyúrólapon cipó alakúra formálunk, letakarjuk, és hagyjuk, hadd keljen a kétszeresére. Ez kb. 40 percnyi idő, ami pont elég arra, hogy 20 cédulát, vagy ahány személynek sütünk kiszabjunk, és tréfás jókívánságokat rajzoljunk rá, (lóherét, pólyást, kéményseprőt, pénzt, stb). Vigyázat, nehogy mérgező tintájú tollat használjunk. Közepesen forróra bemelegítjük a sütőt. Alaposan átgyúrjuk a tésztát, amiből három különböző szélességű, de egyforma hosszúságú rudat sodrunk (6, 4 és 2 centi átmérőjűek legyenek). Ezután mindet szeleteljük fel 10 nagy, vagy 20 kisebb egyenlő korongra. A vastag tésztahengerből lesz a malac pofája, a kisebből az orra, a harmadikból a két-két fül. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a legvastagabb rúdból (6 centis átmérőjű) vágott tésztalapokból formázzuk meg rajta a fejet. Az oldalát kézzel domborúra egyengetjük, kissé lelapítjuk, a szerencsehozó cédulát a közepére rakjuk. Ezekre ültetjük rá úgy, hogy takarja a cédulát, a közepes méretű (4 centis) tésztadarabot, ebből lesz a malac orra. Rá is nyomkodjuk az alsó tésztára, és hurkapálcával, vagy gyufával orrlyukakat szúrunk bele, melyekbe száraztésztát, vagy alufóliából formált kis golyót dugunk, hogy a sütés közben ne nőjön össze. Most következik a legkisebb rész, ebből formáljuk meg a két fület, és a fejekre tapasztjuk. A malacka szemeit mazsolából nyomjuk az orra fölé. Egy tojássárgát egy kevés tejjel, kenőtollal, vagy ecsettel elkeverünk, a malacpofákat lekenjük vele. Ettől nemcsak szép színűre sülnek, hanem jól egymáshoz is ragadnak a malacpofa részei. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) mintegy 20 percig sütjük. Ha kész, egy ügyes csavarintással szedjük ki a malacok orrából a száraztésztát, a mazsolát pedig cseréljük ki frissre. Jó mulatást a bontogatáshoz és a majszoláshoz.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem