Feltöltve:

Szilvalekváros-diós mézestekercs

access_alarm 55
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tojás1 darab
dióbél10 dekagramm
méz15 dekagramm
finomliszt50 dekagramm
1 teáskanál
porcukor20 dekagramm
szódabikarbóna1 teáskanál
sűrű szilvalekvár30 dekagramm
mézessütemény fűszerkeverék1 teáskanál

Desszertek: Szilvalekváros-diós mézestekercs a sok Sütemények , Lekvár recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a lisztet a sóval, a mézes sütemény fűszerkeverékkel, a szódabikarbónával és a porcukorral összeforgatjuk. Ezután a puha (szoba-hőmérsékletű) Ramával, a langyos mézzel és a tojásokkal jól összedolgozzuk. A tészta összeáll, elválik az edény falától, de ragad, ilyennek kell lennie, ez nem jelent hibát! Letakarjuk, és 2-3 órára, még jobb, ha egész éjszakára, a hűtőszekrénybe tesszük.

2. lépés

A pihentetett tésztát erősebben lisztezett gyúrólapra borítjuk, 3 részre osztjuk. Az egyiket 35 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk úgy, hogy hosszában a középső harmada valamivel vastagabb legyen, mert erre kenjük egy csíkban a szilvalekvár harmadát. A durvára vágott dió harmadát a lekvárra szórjuk, először alulról, majd fölülről ráhajtjuk a tésztát, a szélek találkozásánál lenyomkodjuk, és a hajtással lefelé Ramával kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsire borítjuk.

3. lépés

Felvert tojással lekenjük, majd ugyanígy készítjük el a másik 2 tekercset is. Amikor mind kész, előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C), kb. 25 percig sütjük.

4. lépés

Ha kihűlt, jól záródó dobozba rakjuk, és csak másnap szeleteljük föl, amikorra egy kicsit megpuhul. Sokáig eláll.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 0"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem