Szilvalekváros piskótatekercs
Hozzávalók
Tésztához
tojás | 10 darab | |
---|---|---|
kristálycukor, vagy porcukor | 10 evőkanál | |
liszt | 10 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Töltelékhez
szilvalekvár | 3 dl |
---|
Egyéb
muffintepsi | 1 nagy | |
---|---|---|
sütőpapír | 1 darab |
Tepsi kikenéséhez
Ráma | 1 darab | |
---|---|---|
liszt | 1 darab |
Desszertek: Szilvalekváros piskótatekercs a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
Először a sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjébe beleteszünk két db vaníliás cukrot, a tojássárgába pedig 10 kanál kristálycukrot, vagy 10 kanál porcukrot.
Ha ez megvan, akkor elkezdjük a gépi habverővel, robotgéppel a cukrot és a tojássárgát felverni, majd apránként hozzáadni az 1 csomag sütőport és a 10 kanál lisztet. Ezt jó krémesre keverjük. Utána jöhet a tojásfehérje a vaníliás cukorral, ezt jó habosra verjük.
A tojásfehérjét nagyon óvatosan, apránként hozzáadva a tojássárgához elkezdjük összekeverni alulról felfelé forgatva. Ezt beleöntjük egy sütőpapíros, vagy Ramával kikent, lisztezett tepsibe, majd kanál segítségével eloszlatjuk az egészet.
Előmelegített sütőbe tesszük. 10 percen keresztül 200 fokon sütjük, majd 180 fokra csökkentjük, így 10-15 percig sütjük. Kiszedjük a tepsiből a piskótát és konyharuha segítségével még melegen, töltetlenül feltekerjük. A konyharuhát kicsit belehet spriccelni egy kis vízzel, de nem szükséges. A konyharuhába 5-10 percig hagyjuk állni, így a saját gőzében megpuhul.
A konyharuhából kitekerjük, majd a tésztát megfordítjuk fejjel lefelé és lehúzzuk a sütőpapírt róla. Visszafordítjuk és megtöltjük a szilvalekvárral, majd tekerhetjük is vissza, persze konyharuha segítségével.
Hagyjuk hűlni még 5 percig és szeletelhetjük is, kb ujjnyi vastag szeletekre.