Szilvalekváros, túrós derelye
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Töltelék
szilvalekvár | 1 adag | |
---|---|---|
olvasztott Rama | 7 dekagramm | |
túró | 0.5 kilogramm |
Tészta
finomliszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 3 darab | |
lágy Rama (kb) | 6 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Szilvalekváros, túrós derelye a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A lisztből és a tojásból egy csipet sóval, valamint a lágy Ramával jól nyújtható, rugalmas tésztát gyúrunk. Két cipót formálunk belőle és mind a kettőt kerek lappá nyújtjuk.
2
Az egyikre szilvalekvár halmocskákat rakunk, majd a másik lappal letakarjuk és a lekvárhalmok között a tésztát lenyomkodjuk. Derelyevágóval egyenletes négyzeteket vágunk.
3
Sós vízben kifőzzük, olvasztott Ramával meglocsoljuk és túróval megszórjuk, majd sütőben átmelegítjük.