Szilvás gombóc
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 3 dekagramm | |
---|---|---|
zsemlemorzsa | 10 dekagramm | |
Rama Classic | 10 dekagramm | |
cukor | 5 dekagramm | |
burgonya | 80 dekagramm | |
búzaliszt | 26 dekagramm | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
nyers tojás | 1 darab | |
porcukor | 2 dekagramm | |
kristálycukor | 9 dekagramm | |
szilvabefőtt | 20 dekagramm |
Desszertek: Szilvás gombóc a sok Gombóc recept közül.
Elkészítés
A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük. A burgonyát még melegen meghámozzuk és áttörjük.
Amikor kihűlt hozzáadjuk a RAMA margarint, a tojást, és egyenletesen hintve a lisztet. Jól összegyúrjuk és 5 percig pihentetjük a tésztát.
Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát és kb. 6 x 6 cm kockákat vágunk belőle.
Az előzőleg lecsepegtetett és kimagozott szilvákat megforgatjuk fahéjas cukorban és a négyzetek közepére helyezünk 1-1 darabot.
A négyzetre vágott tészta széleit felhajtjuk és gombócokat formázunk belőle.
Enyhén forrásban levő vízben kifőzzük a gombócokat és megforgatjuk az előzőleg RAMA margarinon megpirított zsemlemorzsában.
Tálaláskor meghintjük a gombócokat fahéjas porcukorral.