Feltöltve:

Szilvás gombóc

40
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz3 dekagramm
zsemlemorzsa10 dekagramm
Rama Classic10 dekagramm
cukor5 dekagramm
burgonya80 dekagramm
búzaliszt26 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
nyers tojás1 darab
porcukor2 dekagramm
kristálycukor9 dekagramm
szilvabefőtt20 dekagramm

Desszertek: Szilvás gombóc a sok Gombóc recept közül.

Elkészítés

1

A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük. A burgonyát még melegen meghámozzuk és áttörjük.

2

Amikor kihűlt hozzáadjuk a RAMA margarint, a tojást, és egyenletesen hintve a lisztet. Jól összegyúrjuk és 5 percig pihentetjük a tésztát.

3

Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát és kb. 6 x 6 cm kockákat vágunk belőle.

4

Az előzőleg lecsepegtetett és kimagozott szilvákat megforgatjuk fahéjas cukorban és a négyzetek közepére helyezünk 1-1 darabot.

5

A négyzetre vágott tészta széleit felhajtjuk és gombócokat formázunk belőle.

6

Enyhén forrásban levő vízben kifőzzük a gombócokat és megforgatjuk az előzőleg RAMA margarinon megpirított zsemlemorzsában.

7

Tálaláskor meghintjük a gombócokat fahéjas porcukorral.

Hozzászólások

Hasonló receptek

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem