
- timer40 perc
- moodKözepes
- person4 fő
Hozzávalók:
-
Rama Vajas Íz
- 3 dekagramm
-
zsemlemorzsa
- 10 dekagramm
-
Rama Classic
- 10 dekagramm
-
cukor
- 5 dekagramm
-
burgonya
- 80 dekagramm
-
búzaliszt
- 26 dekagramm
-
őrölt fahéj
- 1 teáskanál
-
nyers tojás
- 1 darab
-
porcukor
- 2 dekagramm
-
kristálycukor
- 9 dekagramm
-
szilvabefőtt
- 20 dekagramm
Elkészítés:
- A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük. A burgonyát még melegen meghámozzuk és áttörjük.
- Amikor kihűlt hozzáadjuk a RAMA margarint, a tojást, és egyenletesen hintve a lisztet. Jól összegyúrjuk és 5 percig pihentetjük a tésztát.
- Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát és kb. 6 x 6 cm kockákat vágunk belőle.
- Az előzőleg lecsepegtetett és kimagozott szilvákat megforgatjuk fahéjas cukorban és a négyzetek közepére helyezünk 1-1 darabot.
- A négyzetre vágott tészta széleit felhajtjuk és gombócokat formázunk belőle.
- Enyhén forrásban levő vízben kifőzzük a gombócokat és megforgatjuk az előzőleg RAMA margarinon megpirított zsemlemorzsában.
- Tálaláskor meghintjük a gombócokat fahéjas porcukorral.