Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
  • zsemlemorzsa - 10 dekagramm
  • Rama Classic - 10 dekagramm
  • cukor - 5 dekagramm
  • burgonya - 80 dekagramm
  • búzaliszt - 26 dekagramm
  • őrölt fahéj - 1 teáskanál
  • nyers tojás - 1 darab
  • porcukor - 2 dekagramm
  • kristálycukor - 9 dekagramm
  • szilvabefőtt - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A burgonyát héjában enyhén sós vízben megfőzzük. A burgonyát még melegen meghámozzuk és áttörjük.
  2. Amikor kihűlt hozzáadjuk a RAMA margarint, a tojást, és egyenletesen hintve a lisztet. Jól összegyúrjuk és 5 percig pihentetjük a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát és kb. 6 x 6 cm kockákat vágunk belőle.
  4. Az előzőleg lecsepegtetett és kimagozott szilvákat megforgatjuk fahéjas cukorban és a négyzetek közepére helyezünk 1-1 darabot.
  5. A négyzetre vágott tészta széleit felhajtjuk és gombócokat formázunk belőle.
  6. Enyhén forrásban levő vízben kifőzzük a gombócokat és megforgatjuk az előzőleg RAMA margarinon megpirított zsemlemorzsában.
  7. Tálaláskor meghintjük a gombócokat fahéjas porcukorral.