Szilvás lepény
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 2.5 dl | |
cukor | 2 evőkanál | |
élesztő | 2.5 dekagramm | |
só | 1 teáskanál | |
Rama margarin | 10 dekagramm | |
olaj | 1 dl |
A töltelékhez
szilva | 1 kilogramm | |
---|---|---|
fahéj | 3 teáskanál | |
marcipán | 20 dekagramm | |
méz | 5 evőkanál | |
cukor | 4 evőkanál | |
szeletelt mandula | 5 dekagramm |
Desszertek: Szilvás lepény a sok
Elkészítés
1
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd a margarinnal és az olajjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
2
Kinyújtjuk a tésztát, és a kikent gáztepsibe terítjük. Megrakjuk a kimagozott, negyedekre vágott szilvákkal. Megszórjuk fahéjjal és cukorral. Ráreszeljük a marcipánt, és megszórjuk a szeletelt mandulával, majd rácsorgatjuk a mézet, és 20 percet hagyjuk kelni.