Feltöltve:

Szilvás lepény

access_alarm 120
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
tej2.5 dl
cukor2 evőkanál
élesztő2.5 dekagramm
1 teáskanál
Rama margarin10 dekagramm
olaj1 dl

A töltelékhez

szilva1 kilogramm
fahéj3 teáskanál
marcipán20 dekagramm
méz5 evőkanál
cukor4 evőkanál
szeletelt mandula5 dekagramm

Desszertek: Szilvás lepény a sok

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd a margarinnal és az olajjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

2. lépés

Kinyújtjuk a tésztát, és a kikent gáztepsibe terítjük. Megrakjuk a kimagozott, negyedekre vágott szilvákkal. Megszórjuk fahéjjal és cukorral. Ráreszeljük a marcipánt, és megszórjuk a szeletelt mandulával, majd rácsorgatjuk a mézet, és 20 percet hagyjuk kelni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem