Feltöltve:

Szilvás lepény

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt50 dekagramm
tej2.5 dl
cukor2 evőkanál
élesztő2.5 dekagramm
1 teáskanál
Rama margarin10 dekagramm
olaj1 dl

A töltelékhez

szilva1 kilogramm
fahéj3 teáskanál
marcipán20 dekagramm
méz5 evőkanál
cukor4 evőkanál
szeletelt mandula5 dekagramm

Desszertek: Szilvás lepény a sok

Elkészítés

1

Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd a margarinnal és az olajjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

2

Kinyújtjuk a tésztát, és a kikent gáztepsibe terítjük. Megrakjuk a kimagozott, negyedekre vágott szilvákkal. Megszórjuk fahéjjal és cukorral. Ráreszeljük a marcipánt, és megszórjuk a szeletelt mandulával, majd rácsorgatjuk a mézet, és 20 percet hagyjuk kelni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem