Szilvás lepény sült habbal
Hozzávalók
Tészta
liszt | 20 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 5 dekagramm | |
cukor | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 3 darab | |
sütőpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Teteje
magozott szilva félbevágva | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojásfehérje | 3 darab | |
cukor | 10 dekagramm |
Desszertek: Szilvás lepény sült habbal a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit nagyon pici tejjel gyúrható, puha tésztává gyúrjuk.
2
Egy tepsibe belenyomkodjuk, majd teszünk rá félbevágott szilvaszemeket, amiket meghintünk fahéjjal, majd ezt elősütjük 200 fokon.
3
Felverjük habnak a tojásfehérjéket és három részletben hozzáadjuk a cukrot is, kb. 10 dkg-át egyszerre.
4
A tészta tetejére kenjük, majd tovább sütjük, szárítjuk 90 fokon, végül ha kihűlt, felvágjuk.