Szilvás lepény sült habbal
Szilvás lepény sült habbal
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 20 dekagramm
    • Ráma - 5 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • vaníliás cukor - 1 csomag

    Teteje

    • magozott szilva félbevágva - 20 dekagramm
    • tojásfehérje - 3 darab
    • cukor - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit nagyon pici tejjel gyúrható, puha tésztává gyúrjuk.
    2. Egy tepsibe belenyomkodjuk, majd teszünk rá félbevágott szilvaszemeket, amiket meghintünk fahéjjal, majd ezt elősütjük 200 fokon.
    3. Felverjük habnak a tojásfehérjéket és három részletben hozzáadjuk a cukrot is, kb. 10 dkg-át egyszerre.
    4. A tészta tetejére kenjük, majd tovább sütjük, szárítjuk 90 fokon, végül ha kihűlt, felvágjuk.