Feltöltve:

Szilvás muffin fahéjas mascarpone krémmel

45
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Mascarpone krém

mascarpone250 gramm
fahéj0.5 kávéskanál
narancs lereszelt héja1 darab
porcukor4 evőkanál

muffin tészta

puha Rama Vajas Íz12.5 dekagramm
barnacukor10 dekagramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
tojás1 darab
tejföl140 gramm
liszt18 dekagramm
Dr. Oetker Sütőpor0.5 csomag
narancs lereszelt héja1 darab
fahéj1 kávéskanál
1 csipetnyi
szilva kimagozva, csíkokra vágva20 dekagramm

Desszertek: Szilvás muffin fahéjas mascarpone krémmel a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1

A barnacukrot keverjük össze a fahéjjal, majd 3 evőkanálnyit szórjunk belőle a felcsíkozott szilvára, keverjük össze, tegyük félre.
Keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a megmaradt fahéjas barnacukorral és a vanillincukorral, keverjük hozzá a narancshéjat, a tojást, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet. Végül adjuk hozzá a tejfölt, majd a cukros szilvát.
Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffinformába, vagy szilikon muffin sütőformába úgy, hogy a tészta a forma 2/3-áig érjen.

2

Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 15-17 percig.

3

A mascarpone krémhez a hozzávalókat habverővel keverjük addig, amíg sűrű krémet kapunk. Tegyük habzsákba, vagy kanalazzuk a krémet a muffinok tetejére. Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem