Szilvás muffin fahéjas mascarpone krémmel
Hozzávalók
Mascarpone krém
mascarpone | 250 gramm | |
---|---|---|
fahéj | 0.5 kávéskanál | |
narancs lereszelt héja | 1 darab | |
porcukor | 4 evőkanál |
muffin tészta
puha Rama Vajas Íz | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
barnacukor | 10 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 1 darab | |
tejföl | 140 gramm | |
liszt | 18 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
narancs lereszelt héja | 1 darab | |
fahéj | 1 kávéskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
szilva kimagozva, csíkokra vágva | 20 dekagramm |
Desszertek: Szilvás muffin fahéjas mascarpone krémmel a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A barnacukrot keverjük össze a fahéjjal, majd 3 evőkanálnyit szórjunk belőle a felcsíkozott szilvára, keverjük össze, tegyük félre.
Keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a megmaradt fahéjas barnacukorral és a vanillincukorral, keverjük hozzá a narancshéjat, a tojást, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet. Végül adjuk hozzá a tejfölt, majd a cukros szilvát.
Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffinformába, vagy szilikon muffin sütőformába úgy, hogy a tészta a forma 2/3-áig érjen.
Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 15-17 percig.
A mascarpone krémhez a hozzávalókat habverővel keverjük addig, amíg sűrű krémet kapunk. Tegyük habzsákba, vagy kanalazzuk a krémet a muffinok tetejére. Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.