Szilvás muffin fahéjas mascarpone krémmel
Szilvás muffin fahéjas mascarpone krémmel
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    Mascarpone krém

    • mascarpone - 250 gramm
    • fahéj - 0.5 kávéskanál
    • narancs lereszelt héja - 1 darab
    • porcukor - 4 evőkanál

    muffin tészta

    • puha Rama Vajas Íz - 12.5 dekagramm
    • barnacukor - 10 dekagramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tojás - 1 darab
    • tejföl - 140 gramm
    • liszt - 18 dekagramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 csomag
    • narancs lereszelt héja - 1 darab
    • fahéj - 1 kávéskanál
    • só - 1 csipetnyi
    • szilva kimagozva, csíkokra vágva - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A barnacukrot keverjük össze a fahéjjal, majd 3 evőkanálnyit szórjunk belőle a felcsíkozott szilvára, keverjük össze, tegyük félre. Keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a megmaradt fahéjas barnacukorral és a vanillincukorral, keverjük hozzá a narancshéjat, a tojást, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet. Végül adjuk hozzá a tejfölt, majd a cukros szilvát. Kanalazzuk a masszát papír kapszlival kibélelt muffinformába, vagy szilikon muffin sütőformába úgy, hogy a tészta a forma 2/3-áig érjen.
    2. Süssük 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig, kb. 15-17 percig.
    3. A mascarpone krémhez a hozzávalókat habverővel keverjük addig, amíg sűrű krémet kapunk. Tegyük habzsákba, vagy kanalazzuk a krémet a muffinok tetejére. Díszítsük kevés őrölt fahéjjal.