Feltöltve:

Szilvás-müzlis

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Carte d'Or Vanília jégkrém4 gombóc
friss szilva félbevágva, kimagozva400 gramm
frissen facsart narancslé átszűrve3 evőkanál
barna cukor25 gramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
átszitált finomliszt100 gramm
magvas és gyümölcsös müzli50 gramm
vaj kis darabokra vágva75 gramm
barna cukor50 gramm
mandula szeletelve15 gramm

Desszertek: Szilvás-müzlis a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).

2

Tegyük a szilvát, a narancslevet, a 25 dkg barna cukrot és a fahéjat egy kisebb lábasba és főzzük alacsony lángon 5 percig, vagy addig, amíg a szilva meg nem puhul. Amíg elkészítjük a krémet fedjük le az edényt, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

3

Ujjainkkal morzsoljuk össze a lisztet, a müzlit és a vajat, amíg morzsa-szerű állagot nem kapunk, végül adjuk a keverékhez a barna cukrot is.

4

Tegyük a félig megfőtt szilvákat egy másfél literes üveg vagy kerámia sütőtálba, oszlassuk el rajtuk a lisztes morzsát, majd szórjuk meg egyenletesen a szeletelt mandulával.

5

Helyezzük a tálat az előmelegített sütőbe, majd süssük aranybarnára 35 perc alatt. Hagyjuk langyosra hűlni tálalás előtt.

6

Osszuk el a kész crumble-t kis desszertes tálkákban, majd helyezzünk melléjük egy-egy gombóc Carte d'Or Vaníliás jégrémet.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem