Szilvás-müzlis
Szilvás-müzlis
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Carte d'Or Vanília jégkrém - 4 gombóc
  • friss szilva félbevágva, kimagozva - 400 gramm
  • frissen facsart narancslé átszűrve - 3 evőkanál
  • barna cukor - 25 gramm
  • őrölt fahéj - 0.5 teáskanál
  • átszitált finomliszt - 100 gramm
  • magvas és gyümölcsös müzli - 50 gramm
  • vaj kis darabokra vágva - 75 gramm
  • barna cukor - 50 gramm
  • mandula szeletelve - 15 gramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).
  2. Tegyük a szilvát, a narancslevet, a 25 dkg barna cukrot és a fahéjat egy kisebb lábasba és főzzük alacsony lángon 5 percig, vagy addig, amíg a szilva meg nem puhul. Amíg elkészítjük a krémet fedjük le az edényt, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.
  3. Ujjainkkal morzsoljuk össze a lisztet, a müzlit és a vajat, amíg morzsa-szerű állagot nem kapunk, végül adjuk a keverékhez a barna cukrot is.
  4. Tegyük a félig megfőtt szilvákat egy másfél literes üveg vagy kerámia sütőtálba, oszlassuk el rajtuk a lisztes morzsát, majd szórjuk meg egyenletesen a szeletelt mandulával.
  5. Helyezzük a tálat az előmelegített sütőbe, majd süssük aranybarnára 35 perc alatt. Hagyjuk langyosra hűlni tálalás előtt.
  6. Osszuk el a kész crumble-t kis desszertes tálkákban, majd helyezzünk melléjük egy-egy gombóc Carte d'Or Vaníliás jégrémet.